23 kwietnia 2021

Stowarzyszenie Volley Dąbrowa Górnicza

Organizacja Pozarządowa w Dąbrowie Górniczej

VolleyDG z 2 miejscem w Czeladzi.

Zaraz po meczu półfinałowym nasza ekipa wybrała się na turniej o Puchar Dyrektora MOSiR Czeladź, gdzie chcieliśmy udowodnić sobie, że to co stało się w Mysłowicach to był tylko przypadek. Do turnieju przystąpiło 9 ekip, które zostały podzielone na 3 grupy. Rozgrywki w grupie były prowadzone do 2 setów do 15 , z 15 punktem kończącym , bez tie-braka. Rozgraliśmy dwa spotkania, pierwsze z ekipą Tryumf Nakło Śląskie (1:1) i drugie z Progress (2:0). Z grupy wyszliśmy z 1 miejsca i graliśmy z pozostałymi dwoma ekipami w systemie każdy z każdym do 2 wygranych setów do 15, ale już na przewagi. Pierwszy mecz wygraliśmy z drużyną Zagłębie Volley Team. Do rozegrania zostało nam jedno spotkanie z drużyną 4FUN, niestety w tym spotkaniu ulegliśmy (2:0) i ostatecznie kończymy turniej na 2 miejscu i zabieramy ze sobą puchar i srebrne medale.

🏆 Klasyfikacja Końcowa :

1️⃣ miejsce – 4 Fun
2️⃣ miejsce – Volley Dąbrowa Górnicza
3️⃣ miejsce – Zagłębie Volley Team
4️⃣ miejsce – Core Pak
5️⃣ miejsce – VolleyMania
6️⃣ miejsce – Tryumf Nakło Śląskie
7️⃣ miejsce – Progress
8️⃣ miejsce – Kaziki
9️⃣ miejsce – Zryw Amator

Wystąpiliśmy w składzie :
Andrzej Kazek, Maciej Kudela, Igor Raciborski, Michał Uhorczak, Bartek Słupny, Dawid Szyga, Piotr Jaworski, Kamil Król, Bartlomiej Zygarlicki oraz Bartłomiej Klimczyk.